.: Vargpuss :* :.

2009-10-11 13:25:51

Ett litet försenat inlägg om resan till Kolmården. :)

Vi åkte iväg på måndag eftermiddag och var där ända till onsdag kväll/eftermiddag. På tisdagen hade vi föreläsningar om etologi och om vargar, vi var även ute i parken och fick höra lite om de olika avdelningarna. Vi fick lära oss mycket mer om djuren och om hur hela djurparken fungerade än när man kommer dit som vanlig besökare. Sedan skulle vi även göra en beteendestudie, jag och Johanne valde tigrarna - så himla vackra. :)

På onsdagen skulle vi redovisa vår beteendestudie, vad vi fått för resultat och dragit för slutsatser och så, sedan skulle vi gå iväg och möta vargarna. Det var det absolut mest spännande på hela resan och det var jättehäftigt att få möta en riktig varg! :D Vi blev välkomnade av vargarna med lite pussar i ansiktet, och en utav vargarna var en riktig kelgris som gärna la sig på rygg för att bli kliad!
Sedan gick vi en runda i parken igen och gick igenom de avdelningar vi inte varit vid under gårdagen, sedan fick vi även höra en liten föreläsning om miljöberikning. Därefter var det dags att åka hem.
Två väldigt lärorika dagar faktiskt!

  
   
   

     




Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar: